16/5/2014

MIAUn albumi Trinity syntyi kolmijakoisuuden ristivedossa

MIAU julkaisee 30.5.2014 esikoisalbuminsa Trinityn. Grungen, popin ja elektron polttopisteessä hioutunut debyytti saa voimansa pinnan alla kytevistä tunteista – levyn kantavat teemat ovat piina, halu ja pakkomielle. 
 
Kolmijakoisuus ja kolmen erilaisen persoonan ristiveto hallitsivat ja hajottivat levyn rakennusvaiheita. Yrityksen ja erehdyksen kautta tasapainonsa löytänyt Trinity kumartaa MIAUn EP:n rosoisille garagekaiuille, mutta syleilee ennakkoluulottomasti kolmikon erilaisia musiikillisia intohimoja.
 
MIAU aloitti debyyttialbuminsa äänitykset Red Bullin studiolla Kööpenhaminassa toukokuussa 2013, jonka jälkeen levy työstettiin loppuun Inkfish Studioilla Helsingissä tuottaja Erno Laitisen kanssa. Trion vahvojen persoonien ja tuottajan yhteentörmäys ei ollut mutkatonta. Trinity on albumi, joka kieltäytyi menemästä kouluun ja valvoi aamuun asti opetellen netistä Gogo Yubarin wushu-otteita. Trinity on sähköohjattava sukeltaja, jolla on kolme ohjaajaa. Trinity on rohkea sekoitus elektroa, rokkia ja sydänjuuriin valettuja alkusäveliä. Trinity on poppia suden vaatteissa.
 
Albumille päätyneet kappaleet kuorittiin esiin MIAUn tekemistä aihioista. Osa kappaleista, kuten Indian Call ja välipala Car & Gasoline, ovat entuudestaan tuttuja MIAUn keikkayleisölle ja edustavat levyn orgaanisempaa sisältöä. Murhasta kertova Cowgirl On the Run ja sodan uhkaa maalaileva War of Hearts ovat viime metreillä levylle päätynyttä uudempaa materiaalia. 

Alkunsa MIAU sai vuonna 2010, kun Kuopiossa toisensa löytäneet muusikot Susanna, Anu ja Henna arpoivat soittimet keskenään ja ryhtyivät räimimään rokkia. Sittemmin helsinkiläistynyt trio tuli isommalle yleisölle tutuksi menestyttyään Uuden Musiikin Kilpailussa tunteita kuumentaneella God/Drug -kappaleellaan. Ulkomaillakin kourallisen keikkoja tehnyt yhtye on parin viimeisen vuoden aikana julkaissut Konkurssi Recordsin kautta EP:n MIAU sekä sinkut Nightwalkers, Yes Means No, Pet Sematary (a cappella-sovitus, alkup. The Ramones) ja Enemies. Rajoituksena ainoastaan omat kätensä trio on kulkenut sinne minne sydän on vienyt - ja tällä hetkellä kompanssin neula lepää kolmion keskipisteessä.

MIAU: Anu Kaukola - rummut, laulu, Henna Juvonen - kitara, laulu, Susanna Tikkanen - basso, keyboard, laulu
 
 
MIAU keikoilla:
9.4. Helsinki, Telakka
4.6. Kuopio, Henry’s Pub
6.6. Hyvinkää, Jalostamo
7.6. Helsinki, Bar Loose (Julkkarit)
18.7. Loviisa, Backyardrock
24.7. Kotka, Meripäivät
25.7. Helsinki, LeBonk
9.8. Nauvo, Nagurock
27.9. Siilinjärvi, Harrastemessut
25.10. Helsinki, On The Rocks 
 
 
Instagram & Twitter  @miautheband
 
Lisätiedot ja haastattelut:
Maiju Asikainen
Frontier Promotion+358 45 6316 728
 
LEVY-YHTIÖ
Jaana Karila/ Konkurssi Records
 
KEIKAT
Heli Hannula / My Music Agency 
050 330 4181 
 
JAKELU
Playground Music
www.playgroundmusic.fi

 

Takaisin